Grunnleggelsen

Februar, 1991 – en gruppe Stjernen-supportere sitter i buss på vei hjem etter å ha sett Stjernen slå Furuset i Oslo. Diskusjonen går heftig om å stifte en ny supporterklubb for Stjernen Hockey. De ønsket å gå i en litt annen retning enn Red Army, klubbens daværende supportergruppe. Man ønsket å være mer fargerike, produsere mer supporterutstyr og arrangere fester og turer til bortekampene.

På vei hjem til Fredrikstad ble Red Beavers stiftet. 

Red Beavers første offisielle bortetur var den påfølgende sesongen, mot Storhamar. Det var en viss usikkerhet på om dette ville slå an, men rundt 70 personer hadde meldt seg på og bussen til Hamar var stappfull. I årene som fulgte, fylte man en buss til nær sagt alle bortekamper, i tillegg til å fylle ståtribunen i Stjernehallen, med syngende supportere.

Supporterklubben traff utvilsomt en nerve, og opprettholdt et medlemstall mellom 150 til 250 personer. 

Alle var velkomne – Beavers gjorde ingen forskjell på noen, så lenge du støttet Stjernen og ville ha det moro. Den kanskje eneste “betingelsen” var å være litt tykkhudet. Det var et miljø som var litt “på kanten” og harselerte med alle. Men i bunnen lå et sterkt kameratskap som inkluderte alle, og som sto opp for hverandre. 

Alle for en, en for alle

Uansett hvordan man hadde det, så traff du alltid kamerater på tribunen når Stjernen spilte kamp. Red Beavers jobbet hardt for å opprettholde dette. Ikke bare på tribunen, men også gjennom flere andre sosiale arrangement, f.eks årlige sommerfester og julebord. 

I 1994 deltok Red Beavers på en supportercup i fotball for alle supporterorganisasjoner i Norge i Kristiansand. Mens i 1996 og ‘97 var Beavers selv vertskap for supportercupen – cupen ble holdt på Kongsten, med påfølgende fest på utestedet Exit. Det var rundt 250 deltagere, og det ryktes at jentelaget til Red Beavers også sikret “bøtta” i turneringen. Supportertreff ble det også i danske Vojens, hvor supportere fra hele Europa deltok på fotballcup med påfølgende fest, ofte med over 2500 deltagere. Den danske byen ligger 90 mil (!) fra Fredrikstad – like fullt ble det full buss fem år på rad, som den eneste norske supporterorganisasjonen. 

Slike arrangement, i tillegg til å støtte Stjernen Hockey fra tribuneplass, er noe som henger høyt hos medlemmene i Red Beavers. At man var så aktive tiltrakk seg også en del nye medlemmer som hadde lyst til å ta del i moroa. 

Hjerte for klubben, og en mikrobølgeovn…

Man har også hjulpet klubben ved flere anledninger. Når Stjernen hadde alvorlige økonomiske problemer, organiserte Beavers innsamlinger og involverte bortimot hele byen. Supporterne kjørte rundt i Fredrikstad og satte ut bokser hvor byens innbyggere kunne gi penger, samt gikk dør til dør. I tillegg har man hatt utallige dugnader som å pakke godteri for Brynild, pakke konvolutter, rive hus og mye mer til inntekt for klubben. Beavers hadde også jevnlig et arrangement i Østfoldhallen hvor spillerne møtte opp for å signere autografer med mere. Inntektene gikk direkte til Stjernen. 

Supportergruppen har også hjulpet spillere. De bidro med penger når Stjernen ønsket å signere Bjørge Josefsen fra Vålerenga, og endte opp med at Josefsen først skrev kontrakt med Beavers, før han signerte for Stjernen. David Hnat fikk en mikrobølgeovn – ryktene vil ha det til at han forsøkte å tilberede en hel kalkun i den som han vant etter å ha blitt kåret til beste spiller i en kamp. Da Peter og Pavol Zubek signerte for klubben, fikk de et stereoanlegg, som brødrene satte stor pris på. Man har også hjulpet spillere med diverse småjobber, som blant annet maling og oppussing. 

Retrett og comeback

I 2009 trakk Beavers seg litt tilbake. — Det er på tide at nye unge kan prøve seg, vi trenger nytt, ungt blod, uttalte Runar Sandsengen til Fredriksstad Blad. Jobb og familieliv var også en medvirkende faktor til at man ikke hadde mulighet til å opprettholde det samme engasjementet. Det var noen forsøk på å starte opp noe nytt, blant annet så supporterklubben Red Stars dagens lys, men man klarte ikke helt nå opp til den lista Red Beavers hadde lagt.  

Etter sju år i dvale, gjorde supporterklubben comeback i 2016. Den nyvalgte lederen Ole-Martin Johansen fortalte til Fredriksstad Blad at det begynte som en spøk, men plutselig hadde man 140 medlemmer og var tilbake på tribuneplass i Stjernehallen. Nye gensere, skjerf og bannere ble trykket opp, og man ønsket å skape mer liv på tribunen og markere seg under Winter Classic. 

Februar 2021 feirer supporterklubben et jubileum. I 30 år har man støttet Stjernen fra tribuneplass. I 30 år har kameratskapet stått sterkt, og hjertet har aldri sluttet å banke for Stjernen Hockey.